Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

torsdag, juni 29, 2006

Envelopes på Trädgården

I morgon spelar Envelopes på Trädgården i Stockholm. Är man inte intresserad av fotbolls-VM så är det ett lysande sätt att fördriva tiden på en fredagkväll...

Envelopes

söndag, juni 25, 2006

Mer slammer tack

Nya band brukar vara de mest intressanta. Ett nytt intressant band från sundsvall är The Marble. The Marble är lätt att gilla, men jag vill ändå ge ett litet tips. Skramla mer. Lyssna mer på Liu Lius än på The Sounds. Kanske inte så bra kommersiellt tips, men ändå ett tips…

www.myspace.com/marblefromsweden

fredag, juni 23, 2006

Glad midsommar cd 2006


Den blev lite försenad av fotbolls VM, men nu är den äntligen här. Sommar cdn 2006. Blandad och kuperad:

Of Montreal - Requiem for o.m.m.2
Big Star – Dony
Joe Jackson – Kinda Kute
Tami Lynn - I´m Gonna Run Away From You
The Undertones - Here Comes The Summer
Envelopes – Audrey In The Country
Liu Lius – Kandang Lovesong
Clap Your Hands And Say Yeah – Let The Cool Goddess Rust Away
JJ Jackson – But It´s Alright
Hellacopters – Monkeyboy
Babyshambles - La Belle Et La Bete
Peter Bjorn And John – Young Folks
The Whitest Boy Alive – Burning
Buddy Miles – Them Changes
Sir Eric Beyond The Avant Garde – One Of These Days
The Sparkles - No Friend Of Mine
Howling Bells - Wishing Stone
Bettye LaVette - Down To Zero
Clinic – The Second Line
Essex Green – Rabbit
Rumble Strips - Motorcycle
Hasil Adkins – She Said

Då kan vi börja med sill, nubbe och färsk potatis.

torsdag, juni 22, 2006

Gabba Gabba Hey!


Ramones är ett av rockhistoriens bästa band. Tar man sig till Camden i London mellan den 31/7 och 5/8 kan man se en Ramones musikal. ”Gabba Gabba Hey” heter den såklart och medverkar gör bl.a Tommy Ramone.

http://www.ramonesmusical.com/

måndag, juni 19, 2006

Fortsätt att skicka in tips

Tips på bra band kommer in med jämna mellanrum till popbloggens e-post: popbloggen@hotmail.com

Här är några:

Pascal
Existensminimum
The Martial Arts

söndag, juni 18, 2006

Peter Bjorn and John

Peter Bjorn and John är helt enkelt för bra för att utelämnas från en popblogg. Särskilt deras senaste hit ”Young Folks”:

http://www.myspace.com/peterbjornandjohn

fredag, juni 16, 2006

Midlake

Fantastisk musik är väl alltid helt enkelt fantastisk? Eller tappar musiken i värde om man kopierar någon annan, utan att göra det bättre än originalet?

http://www.myspace.com/midlake

tisdag, juni 13, 2006

Antennas

Briljant pop är en nödvändighet för att överleva. Här är den resprecenterad av en svensk tio som heter Antennas.

Smakprov.

måndag, juni 12, 2006

The Pixies

Det kan tyckas onödigt att tipsa om ett band som alla redan känner till. Men jag vet att det finns folk där ute som helt och hållet har missat Pixies. För att reparera det och för att påminna er som redan känner till Frank Blacks och hans bands storhet kommer här en länk till några låtar för provlyssning:

The Pixies

söndag, juni 11, 2006

The End Will Be Kicks

Tips om bra band fortsätter att strömma in till popbloggen (se adress till höger). Senast i raden är The End Will Be Kicks. Ett band som man kan njuta av:

Här

lördag, juni 10, 2006

Bandet går

Man har ju musik för olika tillfällen och för att komma i olika känslotillstånd.
Ibland lyssnar man för att:
bearbeta en känsla.
bli glad.
komma i feststämning.
bli nostalgisk.
laga mat till.
rensa hjärnan.
få ett fånigt leende på läpparna.

Vit Päls

fredag, juni 09, 2006

Half-Handed Cloud


Gillar man korta och vackra poplåtar så kan det vara läge att kolla upp en amerikansk poporkester som heter Half-Handed Cloud.



Lyssna.

onsdag, juni 07, 2006

Sköna varma ”macker”

Popsverige mår bra. Riktigt bra. Hela Sverige. Band som idag är lovande är betydligt bättre än vad lovande band var förr. Här kommer ett tips om ett band från södra delen av Sverige egentligen men dom flesta skulle nog säga norra delen. Från Bollnäs kommer i alla fall My Favourite Moonboots. Lovande är dom.

Så här låter dom

tisdag, juni 06, 2006

Nytt från Rumble Strips

Jag har under en tid vurmat för ett band som heter Rumble Strips. Det finns två band med samma namn. Ett hårdrockande band från USA och ett svängigt gäng från London. Den brittiska varianten som är mina favoriter har nu kommit med en ny singel:

Hate Me You Do

måndag, juni 05, 2006

Thom Yorke räddar fortsättningen på sommaren?


Den 9.de juli tar Fotbolls VM slut. Tre dagar senare kommer Thom Yorke ut med en soloplatta. Av det jag hört hittils så är det något att se fram emot. Man kan väl säga att soloprojektet ligger väldigt nära Radiohead, så gillar man dom så blir kanske inte tomrummet efter fotbollen blir så stort. Men man kan ju även följa Tour de France...

lördag, juni 03, 2006

Himmel eller helvete


Lou Reed kommer till Hultsfred. Konfetti och glam. Hurra hurra! En legend som spelar på Hultsfred fan vad kul? Hoppas det. Lou Reed är en legend, som sagt. Velvet Undergruond är ett av världens bästa band. ”Transformer” är en fantastisk platta (Lou har också gjort andra bra soloalum). Jag har sett honom vid tre tillfällen. 1994 på Roskilede med en reunion turne med Velvet vilket naturligtvis var lysande. 1991 såg jag honom solo på Cirkus (fel ordning?) vilket var småsegt men i mellanåt lysande. Samt 2005 också det på Cirkus, vilket var en ren katastrof. Mr Reed var där för att utbilda publiken inte för att underhålla. Två timmars lidande avslutades med den enda riktigt bra låten på hela konserten ”Perfect Day”. ”White Light White Heat ” förstörde han in någon slag hårdrocks version och resten var riktigt riktigt tråkigt. Om Lou numera kan ligga utan käpp vet jag inte man jag hoppas att han vaknar till liv under Hultsfred och inser vad en festivalpublik vill ha, nämligen underhållning, vet jag inte. Men man kan ju i alla fall hoppas.

Lou Reed

Lyssna på: Myspace

fredag, juni 02, 2006

Nya band!

Det finns många band som lägger ut sina låtar på internet. Det är dock inte alltid så lätt att nå ut till den breda publiken. Popbloggen vill hjälpa till. Har du ett eget band eller känner till ett band som är bra. Tipsa oss på: popbloggen@hotmail.com

Popbloggen kommer i fortsättningen av moraliska skäl att länka till låtar med band som själva vill marknadsföra sin musik på internet.