Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

torsdag, januari 12, 2006

Ramones på SVT

Tv och musik har en bitter historia. Förr jublade man över program som ”Måndagsbörsen” och ”Bälinge Byfest” eftersom det var det enda som svensk tv kunde erbjuda i musikväg på den tiden. Klimatet har blivit något bättre men samtidigt har man blivit allt mer kräsen. MTV passar inte mig som handsken precis och VH1 är mest skräp, även om man faktiskt kan få se riktigt bra halvtimmes program med Kinks, Björk eller Blondie. På MTV2 kan man få en del sköna tips om nya brittiska stjärnskott som Artic Monkeys, Fututreheads, The Rakes eller The Subways på NME chartshow. Med lite tur kan man även få se en konsert med Radiohead, så var den dagen räddad.
Bäst är nog trots allt SVT som dock inte allt för ofta visar någon dokumentär, men när dom gör det håller det oftast hög klass. Musikbyrån är ett lysande exempel, soulföljetongen i höstas är ett annat. I går lyckades dom dessutom med konsstycket att visa en nästan 2 timmar lång dokumentär om de gamla punkhjältarna The Ramones. En hel hög med sköna liveupptagningar från både riktigt tidiga spelningar, till spelningar nära det bittra slutet. Även andra band med musikalisk anknytning fick plats som Television, Clash, Stooges, New York Dolls och Blondie. Intervjuer med Captain Sensible, Joe Strummer, Debbie Harry och annat löst folk förutom bandmedlemmarna förståss. Fruktansvärt bra tv helt enkelt. Inte ett öga torrt.

Här är för övrigt mitt bidrag till Hallå Trafikant:

1. Back of a car - Big Star
2. Roadrunner - Jonathan Richman & The Modern Lovers
3. Motorbikin’ - Chris Spedding
4. Bensin I Blodet - Docent Död
5. I Hate Fast Cars - Buzzcocks
6. London Traffic - The Jam
7. Car Jamming - The Clash
8. Big Black Car - Big Star
9. Opel - Syd Barret
10. 24 Ton - Docent Död

3 Comments:

Blogger Bo Henry skrev...

Är inte moped inräknat i kategorin trafik?

januari 13, 2006 10:13 fm

 
Blogger Bo Henry skrev...

Vi får väl lobba för det.

januari 14, 2006 4:37 em

 
Blogger Bo Henry skrev...

Finns på dvd!
"End of the century" heter den.

januari 27, 2006 8:31 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home