Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

söndag, mars 26, 2006

Richard Hell


Yeah Yeah Yeahs kommer med ett nytt album i dagarna. Skit i det och gå tillbaks till 1977 i stället och inhandla Richard Hell & Voidoids första platta ”Blank Generation”. YYY´s har gjort sitt. Ett vitalt första album som så ofta följs upp av ett platt fall. Bättre då att söka upp ursprunget, tycker i alla fall vi bakåtsträvare (jag och mina grannar).

Richard Meyers som han egentligen heter började sin karriär i Neon Boys som senare bytte namn till Television tillsammans med sin vän Tom Verlaine (Miller). Hell slutade i bandet innan Televisions första skiva ”Marquee Moon” eftersom han inte fick styra bandet på egen hand. Lite märkligt då att han sedan spelade ett tag med The Heartbreakers där Johnny Thunders var kung. När han insett att han inte fick styra här heller så bildade han fantastiska Richard Hell & The Voidoids, som gjorde två skivor. Fantastisk falsksång kryddat med säreget gitarrspel gör att första plattan ”Blank Generation” är sjukt bra. Med betoning på sjukt. Det känns dock som den är lite bortglömd, så här är ett par smakprov:

Blank Generation
Love Comes In Spurts
Time (från Destiny Street)

2 Comments:

Blogger Writers Edge skrev...

Tänkvärt - och bör kollas upp!

mars 26, 2006 10:45 em

 
Blogger Bo Henry skrev...

Kan inte göra annat än att hålla med...

mars 27, 2006 11:52 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home