Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

måndag, februari 06, 2006

Pop-VM 2006


Det drar ihop sig. Vi har ett vinter-OS att beta av, en melodifestival att förakta och sen en påsk att fira. Sen mina vänner, får midsommar ursäkta, sen är det fotbolls-VM. Vårt mest älskade landslag har att möta Paraguay, Trinidad-Tobago samt England. En lätt grupp säger vissa. Ja, det var vi sa inför mötet med Costa-Rica också. Olle Nordin blev tvungen att leva i landsexil i tio år innan han blev förlåten. Kan vi undvika 1-2, 1-2, 1-2 i år också?

Vi kan börja med Trinidad-Tobago. Vad kan vi förvänta oss för uppställning? Mitt tips är Soca-dancing. Något annat har de inte att komma med. Soca har aldrig slagit riktigt i Sverige och möter vi Trinidad med ett massivt svenskt pop-mittfält borde vi kunna trötta ut dem redan efter en halvlek. Jag tänker mig ett mittlås som består av Cardigans och slitvargarna i Soundtrack of our lives. Cardigans har haft en svacka men känns väldigt fräscha nu med en ny riktigt fin video i ryggen (Don´t blame your daughter). Soundtracks är vår defensiva mittfältare. Alltid stabil. På ena kanten tänkte jag först starta med E-typen, men han har sett lite blek ut på sista tiden. Det blir istället Erik Prytz. Call on me är precis den typen av snabba och lekfulla hit som kan charma vem som helst. Längst fram har vi förstås Håkan Hellström och Timbuktu. Jag är dock osäker på om Håkan kommer att trivas mot det här motståndet. Men då har vi Darin på bänken. Hans nya remixar håller oerhört hög internationell klubbklass. Varning utfärdas dock. De lömska öborna är kända för att vart fjärde år ta fram extremt efterhängsna dansbeats. Vi har redan fått smaka på både Lambada och Maccarena. Låt oss se om vi klarar oss ifrån det i år.
I vår andra match möter vi Paraguay. Paraguay har i hemlighet tränats av vår egen Dana Dragomir. Ingen vet rikigt, men det ryktas om att de kommer att ställa upp med elva panflöjter som gör ett potpurri på La Paloma blanca till samplade delfinljud. Vi väljer att vila vårt startelva och ställer ut Torgny Melins samtidigt som Lena Philipson distraherar med en Orup-text i alldeles för kort klänning. Paraguay ber om nåd och ger upp hela VM-tanken.

Sista matchen blir stenhård. Vi möter ett England som med rätt laguppställning mycket väl kan gå till VM-final. Kommer Pete Doherty vara drogfri? Är Richard Ashcroft för gammal? Är Gorillaz rumsrena nu? Ja, det ser onekligen ut att bli ett tungt uppställ brittpop i årets brittiska trupp. Förmodligen startar man med Babyshambles och Arctic Monkey på topp. Ska vi tippa att Sugababes och James Blunt spelar på kanterna? Där man kan få problem är backlinjen. De riktigt tunga trygga posterna har inte överlevt generationsskiftet så bra. Stämmer ett rykte så har man lyckats värva Madonna som får anses given i mål. Men backlinjen lämnar stora hål efter band som Pulp och Blur. Dock har Paul Weller sett fin ut på träning.

Det känns ändå som att vi har ett mentalt övertag. Engelsmännen har ju trots allt aldrig besegrat oss sedan Waterloo 1974.

Sveriges startelva

Per Gessle
Helen Sjöholm – Laleh – Björn Skifs – Bodies wo
Kent – Cardigans – Soundtrack – Erik Prytz
Håkan Hellström – Timbuktu

Reserv:
Darin
E-type
Carola
Erik Gadd

2 Comments:

Blogger Bo Henry skrev...

Ska vi tråka ut våra motståndare?

februari 06, 2006 7:10 em

 
Blogger Cleopatra Street skrev...

Så länge du inte sätter Sounds och Embassy i närheten av varandra, de slogs visst häromsistens.

februari 07, 2006 10:02 em

 

Skicka en kommentar

<< Home