Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

måndag, mars 13, 2006

Jonathan Richman


Jonathan har gjort drygt 20 skivor sedan 1976. Ett antal samlingsplattor har också givits ut. Bl.a. Roadrunner, Roadrunner och Action Packed. Kanske något för den som funderar på att utforska en udda artist.
Under början av sin karriär låg Jonathan Richman & The Modern Lovers som bandet hette då på legendariska Beserkely records tillsammans med Greg Kihn, Rubinoos, Earth Quake och engelska Smirks som gjorde ett par singlar på den svart- gula etiketten. Den stora stjärnan på bolaget var dock Richman. Första plattan är en rå Velvet Undergruond influerad skiva som man skulle kunna att få för sig att ta med på en öde ö. Skiva #2 - Jonathan Richman and the Modern Lovers - är mer lekfull men håller sig på rätt sida gränsen. Lekfullheten tog sedan överhanden och låtar som "I´m a little dinosaur", "I´m a little aeroplane" och "Icecream man" får Jonathan att låta som Bostons svar på Stefan Demert. Det är charmigt men håller inte riktigt i längden. Resultatet blir att skiva ett på samlingen Roadrunner, Roadrunner blir en riktigt bra skiva medan cd 2 kräver att man har barnasinnet kvar.

Beserkelyåren varade dock inte så länge så för att komplettera en best of platta så passar samlingen "Action Packed" utmärkt. Den visar att han har mognat på ett väldigt hälsosamt sätt. Jonathan fortsätter att charma på sitt karaktäristiska sätt. Richman är helt enkelt Richman och visar att man kan komma långt med enkla medel och falsk skönsång. Dessutom finns fantastiska "I was dancing in a lesbian bar" med på skivan. En låt som får en att vilja göra just det…

Jonathan Richman - She Cracked

Extra för Hanna och alla andra:
Jonathan Richman - That Summer Feeling

6 Comments:

Blogger Bo Henry skrev...

Första plattan är grym..

mars 14, 2006 8:48 em

 
Anonymous Anonym skrev...

Åh, Jonathan! Bästa låten är ju "That Summer Feeling", den har den där obeskrivligt magiska känslan som musik kan framkalla. Härligt!

mars 15, 2006 1:47 fm

 
Blogger Bo Henry skrev...

Den är tyvärr inte med på Action Packed..

mars 15, 2006 9:45 fm

 
Blogger Bo Henry skrev...

Jodå

mars 16, 2006 2:34 em

 
Blogger Bo Henry skrev...

Hanna. Den ligger nu som mp3 i artikeln.

mars 17, 2006 6:43 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

ice cream mman är ju jättebra! det är en helt fantastisk skiva. Bästa enligt mig.

juni 23, 2007 12:54 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home