Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

söndag, mars 12, 2006

Pete Doherty - varför?


Ibland förstår jag inte.
Rockparty - som driver Hultsfredsfestivalen - propagerar för en fredlig festival utan droger, de uppmanar och lovar föräldrar att det inte är någon som helst fara att skicka sin son eller dotter på festivalen.

De är emot droger, framför allt, eller?

Då förstår jag inte hur de kan boka in Pete Doherty med band. Vad ger det för bild? Det är de, precis som övrig media runt om i världen, som finaniserar hans beroende. Hur kan de betala och bjuda in en artist som helt klart lider av ett så pass stort beroende? Och som också talar öppet om det som något underbart? Han är en stor idol bland många av dagens ungdomar i åldern fjorton till sjutton, arton, och propagerar för droganvändande. Vad sänder det ut för signaler nu när de tar dit honom? Att det lönar sig att leva på fel sida av sprutnålen? Jag förstår inte hur de tänker. Ibland måste man kunna titta lite längre, ställa lite krav och ultimatum och bortse från det faktum att han är tvåtusentalets "coola rock ´n roll bad boy" (- för det är ju så sjukt coolt med droger, eller hur.)

Låt oss sluta hyckla.
Det förekommer såväl droger och alkohol på en musikfestival, och Hultsfred är inget undantag. Verkligen inte. Långt ifrån.

Jag menar, kommer de att muddra honom på droger? Kommer Polisen att möta upp honom på flygplatsen för att se vad han för med sig in i landet? Och vad händer backstage? Alla som är någorlunda funtade förstår att herr Doherty med största sannolikhet kommer att använda droger under sitt besök på Hultsfred. Men då är det helt plötsligt ok, så länge han sjunger sina sånger?

Jag kan tänka mig att Rockparty-gruppen skulle svara något i stil med, "Nej, men vi måste ge honom en chans och inte döma honom efter vad han gjort tidigare i livet eller hans drogberoende", som om han vore rullstolsbunden eller något. Som om det vore att diskriminera honom annars. Han har valt det själv. Han har fått många, många chanser. Och han har fastnat på oroväckande många bilder det senaste året, va?

Jag har helt ärligt mött yngre människor som påstår att de ska försöka vara påtända när de ser honom i sommar;
"det ger en mer äkta känsla."

Que?

Jag har aldrig haft någon så kallad "soft spot" för denna man.

Han är otroligt löjlig.

Seriöst, trivs han med att se nyvaken ut dygnet runt? Och alla som avgudar honom. Det måste vara något djupt, sittande fel på en person som avgudar någon som dygnet runt ser ut som en bedövad koala och lider av ett svårt, svårt missbruk. Men det är väl så, han lever på sin "bad boy"-image. Men hallå, bad boy? Om det är någon som jag skulle vilja möta i en mörk gränd i London en natt, så är det väl just Pete Doherty. Han ser otroligt ofarlig ut. Som ett apatiskt, förrymt djur från Zoo.

Ha en bra söndag allihopa.

Du också, Pete. Du kan landa nu.

8 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Herregud, skriver du insändare till PROs interntidning eller nån kristen blaska nånstans? Okej, jag är inte förtjust i Pete Doherty eller hans drogberoende, men var gjorde du av självkritiken grabben?

mars 12, 2006 10:46 em

 
Blogger Bo Henry skrev...

Grabben är sjuk, men det är klart att han ska få spela ändå.

mars 13, 2006 8:25 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

Word! Håller med helt. Ok, han kan väl få spela, men vad för signaler sänder det egentligen ut?

mars 14, 2006 11:32 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

äh, snubben är ju en myt!

mars 16, 2006 1:18 em

 
Anonymous Anonym skrev...

jisses, tack för moral-predikandet. räcker och blir över.

mars 17, 2006 10:22 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

Hahaha! Jag skrattade när jag läste din text. Visst, lite predikande kanske, men du har en del poänger som jag helt håller med om.

mars 20, 2006 2:22 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

ääh pete ska dit för det finns ingen som är lika ball och bra som han

mars 29, 2006 10:25 fm

 
Blogger Bo Henry skrev...

http://popbloggare.blogspot.com/2006/04/pete-doherty.html

maj 13, 2006 10:04 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home