Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

onsdag, mars 01, 2006

Popäventyr: New York.


Visste ni att Clap Your Hands Say Yeah! tog sitt bandnamn från väggen på bilden ovan?

Men nu till det riktiga äventyret.

Resa till New York?
Då är det verkligen dags att klappa häderna.
Enligt en av deltagarna i SVT:s omdiskuterade politikersåpa, "Toppkandidaterna", ska det tydligen finnas "helfräcka amerikanske flatklubbar där", men jag kan även meddela att det finns mer än så.
Mycket mer än så.
Speciellt i pop-väg.

Det är här jag själv upptäcker det mesta som rymmer min röda, digitala musikspelare. New York - och hela amerikats - popscen är så otroligt underskattad ibland. Här kan det gro guldkorn i två, tre år utan att de växer till sig någon annanstans än just i - New York.

Jag vill även påstå att Norge närmar sig U.S.A på den fronten. Men låt oss lämna Skandinavien för en stund.

Jag har tänkt att lista ett par klubbar och vad de har att erbjuda i musikväg under våren. Glöm nu inte att New York är rätt stort. Det kan skilja många minuter lokaltrafik mellan de olika dansgolven. Det sträcker sig fina popskrymslen ända från Manhattan ut till Brooklyn. Så, här är ett litet, litet, litet axplock av bra klubbar att besöka när ens helamerikanska Budweiser-öl har satt sig i blodet och danshumöret är på topp.

Den bästa och kanske mest välkända klubben är nog The Mercury Lounge.
Mercury Lounge är alltså att rekommendera, framför allt för att Test Icicles, Five 'O Clock Heroes, Guillemots, Envelopes, The Mugs, The Zutons, Amusement Parks On Fire, The Spinto Band och I Still Love You But I've Chosen Darkness (en av undertecknads stora favoriter) spelar där under den kommande månaden, Mars.

Southpaw, Brooklyn, New York.
Jag har inte lika stor koll på vad för band som brukar gästa Southpaw, men så vitt jag vet kommer både Art Brut och Arab Strap att spela där under våren.

Pianos NYC, Ludlow Street, New York.
Pianos bjuder in band från hela världen. På schemat finner du band från såväl Grekland, Sverige och Australien. Bland annat bjuds det under mars månad på band som The Figurines, Eagle*Seagull, Goldrush, Boatzz (ex-Ambulance Ltd.) och Bishop Allen.

Rothko, Lower East Side, New York.
Under mars månad bjuder Rothko på band som Say Hi To Your Mom (en av undertecknads stora favoriter), The Head-Set, Amusement Parks On Fire, The Prototypes och The Figurines.

Northsix, Brooklyn, New York.
Ännu en Brooklyn-klubb. Under mars månad kan man passa på att se The Rogers Sisters, Test Icicles, Swearing At Motorists, The Go! Team, I Love You But I've Chosen Darkness och Duran Duran Duran spela ute i förorten.

Bowery Ballroom, New York.
Bower Ballroom är en del av Bowery Presents-konceptet. Och här bjuds det på bäst spelningar under våren, och nu närmast i mars. På schemat finner du ett helt drös av artister, som ofMontreal, The Subways, The Wedding Present, The Hellacopters, Hot Chip, The Datsuns, Asobi Seksu, The Go! Team, The Rakes, The Ark, Jozé González och Snow Patrol.
Det bådar gott.

Sin-é, Stanton, New York.
Under våren har det redan bjudits på personliga favoriter som Honeyhander och The Apparitions, och under mars månad bjuds det på Get Him Eat Him ("Get Him Eat Him has played shows with Karate, The Wrens, The Arcade Fire, The Constantines, Black Dice, and The Walkmen.") , Syd Matters och en hel del annat. Den trettonde mars har de även en specialkväll; "And from Finland..." med enbart finska band, som namnet så snällt indikerar. Disco Ensemble bland andra, som även spelar på sommarens Roskilde-festival.

Webster Hall, New York.
På Webster Hall, som är en del av Bowery Presents som har ett par olika venues runt om i New York, bjuds det på en hel del välkända namn under mars månad. På schemat finner man Nada Surf, Silver Jews, Metric, Arctic Monkeys, Magic Numbers, Richard Ashcroft, Editors, Flaming Lips bland annat.

Knitting Factory, New York.
Under mars månad bjuds det bland annat på Oxford Collapse, The Brakes, Camera Obscura och våra svenska hjärtan Love Is All. Helt klart värt att kolla in!

Nu finns det såklart ett helt härke med klubbar kvar att nämna, men då skulle jag behöva sitta vid tangenterna hela kvällen (- och därmed missa drabbningen Irland-Sverige på Landsdowne Road i Dublin ikväll, och det går jag inte med på.)

Så håll till godo. Så länge. Jag lär återkomma på ämnet.

3 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Det är är för bra för att vara sant...Tackar allra ödmjukast för all info.

Vad gäller debaclet på Landsdowne Road så antar jag att du med facit i hand hellre listat klubbar i Stora Äpplet..Eller? ;-)

mars 02, 2006 8:51 fm

 
Anonymous Anonym skrev...

Missa inte: March, 30 2006 at TONIC...GRAND MAL CD RELEASE PARTY! WWW.TONICNYC.COM

FUCKING A...GRAND MAL RECORD RELEASE PARY FEATURING VIETNAM, THE SILENT LEAGUE, DAMON MCMAHON, CAUSE FOR APPLAUSE, MASON DIXON..... Och vem vet kanske bästa Billburgbandet (efter the Mal och Bishop Allen ) The Shorebirds kommer att spela oxå! Sjukt bra

mars 02, 2006 5:00 em

 
Blogger Bo Henry skrev...

CBGS´s är nyligen nedlagt.

mars 02, 2006 6:56 em

 

Skicka en kommentar

<< Home