Detta är en popblogg. Vi som skriver här kommer att skriva om musik eller sånt som följer i dess kölvatten. Vi kommer att skriva om olika musik. I olika sammanhang. Vid olika tillfällen. En del kommer till och med att tycka att vi gör det på ett roligt sätt. Vi som skriver här vill väldans gärna höra din åsikt. Klicka på "kommentarer" under den artikel du vill kommentera och skriv! Jois, Bo, Johny, Aaron

tisdag, april 11, 2006

U.N.P.O.C. - Fifth Column


För några år sedan firade jag midsommar vid sjön Fryken i Värmland tillsammans med en salig blandning av människor. Eftersom det var vackert väder stannade merparten av folket ute efter sillfrukosten, men Sven-Arne och jag gick in i stugan, snackade skit, kläckte en bira, tände var sin cigarr och satte på Syd Barrets magnifika "The Madcap Laughs". Det är vid sådana tillfällen som man förstår vad livet går ut på. Av någon outgrundlig anledning kommer mes-Martin in och byter skiva till Bo Kaspers Orkester,
sjunger dessutom med och hävdar att detta måste vara 90-talets bästa platta alla kategorier. Mes-Martin fick en rejäl tackling av mig i en brännbollsmatch senare samma dag, men dagen var ändå förstörd.
U.N.P.O.C. är heller inget för Bo Kasper- fanatiker. Tom Bauchops enmansband levererar med elgitarr, sång, tamburin och med ibland inhyrda trummor enkel och halvgalen popmusik i Barret och Ray Davies anda. Att han dessutom visslar på några av låtarna ger extra poäng. Fifth Column innehåller 14 starka poplåtar, bl.a. "Amsterdam", "Avignon", "Beautiful To Me" och "See You Later". Skottarna har spottat upp sig ordentligt på senare tid med band som Franz Ferdinand, Belle & Sebastian, Snow Patrol och nu även U.N.P.O.C.

Ta Syd Barrets "The Madcap Laughs" och Kinks "Something Else" och blanda i en mixer så får du förmodligen en sörja som du varken kan äta eller lyssna på, men "Fifth Column" är en både oklädd och snygg skiva som förhoppningsvis inte kommer att förknippas med en mes-Martin som avbryter en av livets sköna stunder. Då nöjer jag mig inte med en simpel tackling.

U.N.P.O.C. - Amsterdam

2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

tack för att du inte använder mitt riktiga namn... :)

april 12, 2006 7:00 fm

 
Blogger Bo Henry skrev...

:))

april 18, 2006 8:21 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home